Saturday, 31 December 2011

~ HAPPY NEW YEAR 2012 !!! ~

Happy New Year 2012 !!
Good Bye 2011... You left me such a lovey dovey beautiful memories that i can't get it again...
So azam tahun nie..??
mungkin jadi insan yang lebih berwawasan...
jadi anak yang solehah...
kakak yang baik hati...
dan semua yang baik2 lah...
dan sangat2 berharap agar Tahun 2012 nie membawa sejuta kegembiraan.. kemanisan.. keberkatan yang berlipat kali ganda buat aku dan insan2 tersayang...
InsyaAllah pertengahan Februari nie aku dah mula praktikal...
semoga dapat buat yang terbaik dan kalau ade rezeki aku harap diserap terus...
tak nak lah tanam anggur lama2...
Banyak benda nak kecap dalam hidup nih...
GOOD LUCK FIFYN !!


Tak lupe jugakk... utk sahabat tersayang...
HAPPY BIRTHDAY YASMINNnnnn !!!
sweet 23... dh cukup umur dh ni.. haha
semoga panjang umur... murah rezeki... senyum selaluu...
semoga berjaya dunia akhirat... berjaya dlm setiap lapangan yg diceburi...
semoga persahabatan kiter kekal selamanyaaa...
saaaaaaaaaaaayang Min !!...
sorry sbb tk prepare anything 4 ur birthday...
nnt kte tengok koren moviee sme2 lagi ae...
konon2 kat bawah ni kek min laa... hikhik..



p/s : just a few days to face the exam... first paper on 5 Jan... it was Rencana Siaran dan Dokumentari... hopefully i can do the best... i will grab you Dean List... InsyaAllah...

Thursday, 22 December 2011

~ My Last Semester In UKM ~

Salam...
Lega rasanya bila semua tugasan dah dibentangkan...
now tinggal a few report that have to edit back...
hari nie is my last class n my last presentation in UKM...
it's about documentary...
i think this is the subject i like the most for this semester...
bcoz this subject need us to think creative and we also have assignment that must shoot outside from UKM...
and we choose to shoot docu about ADAT BERKHATAN at MUZIUM ADAT NEGERI SEMBILAN...
 so hari nie... semua group mesti bentang docu masing2...
overall semua docu is creative n unique...
and lecture also invite outsiders to judge our documentary...
and my group receive a reward for...
PENGARAHAN TERBAIK (Nabil Jamil) and JURUKAMERA TERBAIK (Anuar Maulod)...
CONGRATEZZZ guys... really proud of you...
walaupun aku tak dapat anugerah ape2... tp to be honest... i'm really enjoy all this presentation...
and yang paling sedih bila lecturer bagi kata2 terakhir sebelum kami meninggalkan alam kuliah...
sedih wokeyh !!... T__T
lepas tue buat sesi bergambar dgn lecturer and a few classmatess...
and tbe2 jugak aku rasa sgt2 sedih...
mengalir terus air mata bila tengok video from media and communication students...
terbayang suka duka sepanjang 2 tahun setengah kami bersama...
walaupun aku tak rapat dengan semua budak kelas...
tapi saat akhir ni lah kte akan mula merasa kehilangan...
lepas nie... dah takde lagi kuliah...
tk perlu lagi pening kepala buat asaimen...
tak perlu lagi rasa gemuruh bila ade presentation...
tak ada lagi mata panda menjelang hari peperiksaan...
and the most is... tkde lagi lecturer2 yg akan bg lectures kt kte hari2...
and also our besties in UKM... 
owh... i will gonna misssss all that memories in my uni live.. 

I <3 ALL OF YOU...
ALWAYS KEEP IN TOUCH WHERENEVER WE ARE


p/s : aku dah dapat surat tawaran utk praktikal kat melaka... tp sedih jugak sbb tak dapat praktikal kt putrajaya tu.. sesungguhnya aku ni manusia yg tamak... insyaAllah... rezeki tue ade kt mana2... =)

Sunday, 18 December 2011

~ Kursus Kawenn Bebb !! ~

Siapa dah pergi kursus kahwin..??
angkat hidung.. kehkeh...
actually tadi aku baru je pergi kursus kawen nih..
mula2 taknak pergi...
segan lah... nanti semua orang ingat aku nak kawen plakk...
tu lah mentality mereka2 yg pk pasal kursus kawen...
hello.. open your mind wide lah beb !!...
tak semestinya orang yang pergi kursus kawen ni semua dah gatal nak kawen dah..
haihhh...

sebenonyee... kursus ni pon kazen aku yang beria2 ajak aku join...
memandangkan aku nih kazen yang baik hati...
so aku pon pergilah...
aku pergi sorang2 wokeyh!!..
dah semua member2 tak nak pergi...
kazen aku tu pulak jadi urusetia untuk kursus tuhh...
so takkan lah die nak duduk sekali dgn aku kann...
takpe lahh... aku pon buat lah muka cantek aku tu hadir kursus kawenn...
mula2 memanglh datang sorg...
tapi bile dah masuk dewan... borak2... dari tak rapat... terus jadi rapat...
memandangkan aku ni pulak jenis peramah...
so takde lah susah sgt nk cari kawan...

kursus tu berjalan selama 2 hari...
hari pertama tu sangat lah seronok sebab dari mula program start sampai lah dh nak habis...
kitorang dalam dewan asyik gelaaaakkkk je...
sebab memang kelakar n penceramah die pon pandai bagi ceramah...
so takdelah bosan kann...
tapi hari kedua plak mcm tak best sgt...
penceramah die pon tak reti buat lawak sangat...
so ramai lah audience2 yang main snooker atas meja...
termasuk lah aku...
mane lah tak ngantukk...
dewan tu dah lah sejukkk... plus penceramah tu plak hambar je...
aku plak tidur lambat malam tuh sebab buat asaimen...
memang sedap lah ak tidur dalam dewan tu...
tersengguk2 tahan ngantukk... nasib baek tak tergolek...
haha...

anyhow.. overall kursus tu ok laa...
banyak info even info tu sume kita boleh belajar sendiri..
seronokkk... dapat tambah ilmu baru...
paling penting dah ade sijil kawen...
kau hado...???
haha... so sekarang kena start mencari bakal suami lahh...
bukan bakal BOYFRIEND ok...
pada mereka yang belum ada sijil kawen tuu...
amek lahh... tak semestinya nak tunggu kawen dulu baru nak pergi...
lagipon amek kursus dalam UKM ni murah...
sijil pon on the spot dapat...
sebab ada certain tempat yang 2 3 hari baru dapat sijil...
=)
okeyy.. stop for today.. jom buat assignment


wondering who will be my partner 4 my whole life.. ALLAH knows the best for me.. =)

p/s : saya tersangatlah penat minggu nie.. hari2 stay fak buat asaiimen.. sabtu ahad hadir kursus... isnin ada presentation... doakan saya wokey.. 

Thursday, 24 November 2011

~ Lamenyeee Tak Update Blog ~


Hye My Dear Readers..
Ade ke Readers ..?? tk ksah laa...
Lme rsenye tak update blog...
mmg lama gila ponn...
malas lahh...
tataw nk story ape...
padahal byk je story nk cter...

pejam celik pejam celik...
dah masuk last sem...
sem depan aku dah start practical...
tapi tataw lagi kt mne... yg penting ak mntak area Melaka...
mle2 mcm nk mintak area KL sbb rsenye lagi cerah peluang kt cni...
tp bile pk balik... aku ni dari kecik dh biasa hidup merantau...
jauh dari family...


so kali nie ak decide nk tinggal dgn family for practical ni...
at least aku leh tgk family aku...
boleh watch out adek2 aku...
tapi maybe aku akan hilang sket la life aku...
klu kt KL... hujung minggu boleh hangout dgn kawan2...
balik lambat pon tkde org marah... tp msti pandai jge diri lahh...
klu dh dok dgn family... jgn harap lah nk buat bnd2 tu sume...
huhu...
abes je keje... balik umah... sok g keje balik...
hujung minggu... klu ade mmber ajak kua... bru hangout...
semoga urusan utk practical ni diprmudahkan lah...
takot plak nk masuk alam pekerjaan ni...
ramai yg ckp... working life tk best mcm student life...
btol ke...
tkpe2... nanti aku nilai sendiri k...


Last sem ni... byk sgt bnd kne kejar...
assignments... THESIS... byk kje lua...
tp seronok... tkde lah asyik terperap je dalam UKM ni...
barulah mencabar nmenye kan kalau buat kje kt lua...
tp it's a bit difficult lh 4 those yg tkde kenderaan...
ak ni pon tumpang mmber jugakk...
klu tkde dorg... tk bergerak gak keje akuu...


Lately ni kann.... ak rse sunyi jee...
ye lahh... dh last2 sem nie...
sayu jee... plus ble denga ade mmber2 yg gaduh laa...
masam2 mke laa... tk bertego laa...
klu aku ade kuasa ajaib... nak je ak kembalikan suasana dulu...
gelak2... gurau2... story mory... hangout sme2...
tapi tu lah... igtkn panas smpi ke petang...
rpenye tsunami plak tghri tuu...
btol lah org kte...
kte ni hidup jgn ske2 sgt... nnt ade je bnd2 sedih yg menimpa...
so balance lah k...

11 November 2011...
aku kehilangan sorg lg rakan aka rumate aku mse skolah kt MEKAR dulu...
ktorg rapat sgt.. rsenye 2 tahun jugak ktorg dpt bilik yg sme...
boleh dikatakan... sume buat sme2...
maklumlah... duduk asrama...
makan... mandi... tidoo... g semayang... gosip2...
sume buat dgn die...
pas abes skola... ktorg lost contact...
tp aku still lg amek taw pasal die through FB tp tk kerap laa...
die ade cter kt aku yg die saket... kanser n seingat aku start from die period...
mcm tu lah cter die...
kadang2 ak tgk gmba die... tanya khabar...
seriously... gamba dlm FB she's totally different...
pucat... n agak berisi...
kesan dr penyakit maybe...
n then 11.11.2011... kakak die post kt fb yg die msuk ICU...
tk lme lepas tuu... dpt news yg die dh tkde... dh kembali kepada Penciptanya...
Kanser Usus + Leukimia...
Allahu Akbar...
berat sgt dugaan utk kau azie...
akk sedih sgt... tp Allah lebih syg Azie...
Die tk nk azie menderita sakit lme2...
sebab tue die amek azie....
akk nk azie igt yg akk sayang  n rindu azie sgt...
semoga azie aman n damai di sana...
AL-FATIHAH utk azie tersayang...
T_________T

p/s : semoga hari2 seterusnya aku akan lebih ceria dan bersemangat menjalani kehidupan seharian



Wednesday, 21 September 2011

~ Someone ~

"Wait for the guy that pursues you, the one that makes every day seem magical, the guy that makes you feel so amazing about yourself and can make you smile every minute you are with him. Wait for the guy who shows you off to his friends when you are in sweats, but appreciates when you get all dolled up for him. Wait for the guy who puts you at the center of his universe, because obviously he will be at the center of yours."

Sunday, 18 September 2011

~ Mizzz You ~

Happy... but at the same time i feel so sad !!
Hope u are happy with your own decision...
Past is past...
But i still hope that u r come back with her...
But... never mind..
I believe that u are really know what is the best for your life...
I hope you and her end up with marriage...
I always pray for your happiness...
Bcoz you are the only one bro that i love the most...
And...
I also hope i can accept your fiancee and your own changes...
Deep down in my heart...
I REALLY miss my old bro !!!


HAPPY ENGAGEMENT !

Tuesday, 13 September 2011

~ My Holidaysss Story ~

Assalamualaikum sumerr....
hope u guys sihat2 sll n stay cute k...
and be more matured...
lame gilerr tk update blog kn....?
bkn sengaja.... tp kt rumah i hve no line internet there...
so i just can update blog when i reached at UKM terchenta !!

Amacam cuti...?? mesti cuti sakan kn..??
K lh... nk story sket psl my holiday...
actually, nothing special pon... but i really enjoy my holiday..

1st that make me really2 excited is when i reached home...
I feel like sumthg happen in my house...
rse macam knp sume perabot dlm rumah tk tersusun ni...??
mesin basuh kt luar...
almari sume men letak je kt ruang tamu...
pastu rse mcm berhabuk je kt rumah tu...
then ble smpi dapur....
rupe2nye...

MY HOUSE IS BEING RENOVATION WOKEYH !!!!

bukan nk show off tp rse happy sgt2...
yelah.. igtkn ayah mama sume tk berhasrat nk besarkn rumah...
tp alhamdulillah.. ade rezeki gak nk wt sume tuu...
walau pun tk sebesar mana...
tp ak dh ckup bersyukur...
so raya nnt tk de lah sesak sgt rumah tu dgn sdara mara sumerr....
ok... habis pasal tuu !...

1st 2 weeks cuti tu ak tkde g mana2 pon...
rasa mcm malaaass sgt nk hangout...
yelahh... dh lme tk lepak kt rumah...
so this time lh my chance to stay at home for a long time... haha...
but after that... ade lh jugak keluar dgn kawan2...
rempit dgn mmber lama naek moto g pantai... g shopping... tgk wayang sume lahh....
enjoy sgt even naek moto....
thanks to my friend FIZA NORDIN sbb sanggup ulang alik amik ak bwk g jalan2... 
jasamu amat dikenang.... ^_^

and then i also join my school activities like senamrobik n hari kokurikulum...
seronok bcoz i can see my lovely teachers and friends...
i and my few old classmates conduct the senamrobik and the students just follow what we are doing at the stage....
seronoknyeee... rindu gilerr nk kembali ke alam persekolahan taw tk !!

mse bulan puasa plak tk g mne2 sbb tolong mama meniaga kt bazar ramadhan....
even penatnye tk dpt diungkapkn tp syok sbb dpt tolong mama n ayah...
tahun lepas mne ade chance nk puasa dgn family mcm ni...
so kali ni kre topup lebih lah kn...

Raya pulak meriahnye tak terasa sgt...
mungkin sbb dgn pemergian my lovely aunt a few days before Chinese New Years bcoz of breath cancer...
persediaan raya pun buat ala kadar n last minutes...
klu tahun lepas... malam raya sume sdare mara dh berkumpul ramai2 kt kg...
kemas2 rumah atok ramai2...
tp dis year... tk de sape pun yg ade kt rumah atok malam raya tuu....
sedih nyeee lah....
insyaAllah... thn depan sume akan kembali seperti biasa...
AL FATIHAH to MAIMUNAH WAHAB....
sayang n rindu mokde sgt2 !!
semoga mokde tenang di alam sana..
T_________T

ermmm.... tu je lh kot nk story....
actually byk lg things i wanna share....
tp kemalasan kemenaipan dh datang pulak...
now dh start sem baru...
it will be my last year to finished my studies here...
hope dis sem will be my best semester ever...

~ SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN ! LOTS OF LURVE ~




Monday, 11 July 2011

~ Result Ohh Result ~

HoHo....
semalam keputusan exam utk shortsem dh keluar....
Alhamdulillah...
Syukur pada NYA...
cuti kali nie tkde aktiviti menarik pon...
jadi jaga rumah sepanjang masa....
haha...

SELAMAT BERCUTI YA !! 
bYe..

Saturday, 25 June 2011

~ Hurrrrrmmmmmm... ~

Suddenly tonite i feel so wistful (sayu)...
sad + alone + empty...
my rumate baru je balik rumah sewa baru die...
so tinggal lah aku keseorangan di bilik nie...
i feel like wanna to call someone....
but who...??
hurmmm....
tomorrow i will leave this place...
gudbye KBH....
gudbye UKM....
see u again for the next semester....

ble time sunyi mcm ni lah aku mle dok berangan2...
agaknye ble lh ae i will meet my soulmate...??
atleast my boyfriend lahh....
hahaha....
sronok tgk kawan2 happy dgn pasangan masing2....
ade org take care besides their family....
a little bit jealous gak larr...
tp bkn aku nk merampas ke hape ke...
plizz ok... 
i'm not this kind of type....
cme terfikir je....
when it will be my time to feel like them....??
study pon tak lame lagi nk habis....
ntah laa....

mungkin lom msenye lagi kot utk aku bermain cinta nih...
ble dengar love story from my friends....
ade yg nmpk seronok.....
tp tak kurang jugak ade yg menyakitkan....
tambah2 lagi ble bercinta bagai nk rak....
at last... ended up with nothing...
mintak dijauhkanlah dapat relation yg macam tuh...
aku pon kalau boleh tak nak lah habiskan masa dgn hubungan yang mcm tuh...
kalau boleh biarlah hbgn aku dgn someone tuh kekal smpi akhir hayat....
n hve future... not being love just for fun...
i don't hve time to relation like that...
tp kuasa Tuhan...
sape yg taw kan...
kdg2 bercinta bertahun tp klu tkde jodoh tk kemana jugak....
hurm....

Tomorrow i will back home...
dekat jerr... Melaka...
almost 3 months i'm not going home...
so.. dis time i will spend 2 months there...
hopefully i will find a job during my holiday....
cannot wait to see my beloved family... frensss....
rse mcm banyak plak date cuti nih....
tp yg special date tu tkde lagi lahh....
hahaha....





Friday, 24 June 2011

~ NgantOOoookklahh ~


Ngantuk la pulak petang2 macam ni kan....
nak tido tp tengah asar ni....
ade yang ting tong pulak kang sebab tido time asar....
so.... utk hilangkan rasa mengantuk ni....
jom lah kite mencantekkan lagi blog yg sememangnyerr cantekk ni.... haha
nampak tak love blingbling kt sebelah kanan tu...
yg tu bru je buat td....
comey kan....??
and.... scroll ke bawah plak....
nmpk tak my snowballs n family cartoons tu....
yg tu pulak buat semalam mse tengah blur sgt nk study....
cantek + comel kan...?? kan..??

Hurm... pagi td aku ade exam....
satu paper je sbb subjek lg satu tu no need exam....
so.... td g exam jalan kaki je konon nk exercise lah pagi2 ni kan....
bru je setapak dua melangkah....
selamberrr je bas ukm tu lalu....
tkpe2.....
then jalan lagi smpi tang bukit tu....
pastu dtg lagi bas ukm nihh....
haishhhh..... sabar2....
tu r... nk sgt exercise pagi2 exam nih....
klu naek bas td.... dh boleh wt a little bit revision dh b4 go to exam hall...
serve me right.... haha
then mse tgk soalan exam tu....
erm... not bad larr....
 i think i can score Bahagian A but i'm not sure with Bahagian B...
maen jawab je tp jawapan tu still ade lg kne mgena dgn soalan yg ditanya....
tkdelah lari tersasar jauh sgt smpi Kuching Sarawak tuu....
hope PM DR MAWAR SHAFEI tk kedekut markah lh ae....
hehe...

After done with my exam....
 me n my buddies go to minum2 + borak2...
then lepaking at KKM.... 
tgk dorg semangat gler packing bag...
Arin pack sekejap pastu tros balik umah die....
umah dekat....
Azie n Zila pulak balik malam kang naik bas....
hope u guys will tke good care ya...
Nisa plak lepas lepak2 kejap... tros balik Kelana Jaya...
tinggal lh ak sorg2 kt KBH nihh....
sedih la pulak...
smbil pack baju tu smbil teringat plak memory time shortsem nihh....
actually tkde lah boring sgt buat shortsem...
ok jerhhh....
best sgt sbb klas tk pack...
seminggu 2 kali je n hari laen ktorg lepak2 dlm bilik n sumtimes hangout together....
so... tkde lah terasa sgt kebosanan kt cni....

Malam ni plan mcm nk bce novel...
tu pun klu ade mood lahh...
klu tkde.... aku tido je tros...
smlm tdo pukul 3 lebih wokeyh !!...
npe ntah mte ni mengada2 tamo lelap pulak....
tak sabar nk exam agaknye....
ok lah.... tu jelah nk coret....
no idea plak ptg2 ni....

Tuesday, 21 June 2011

~ Exam Mode ~

24 June 2011....
the day i will attend for my exam....
just 1 paper only....
hopefully i will score this paper for upgrade my CGPA....
but....
i have no mood to study yet....
oh GOD....
help me please !!!
ALL THE BEST FOR MYSELF !

~ Let's Sing A Song ~

video

My Dear Friendss !!
Let's sing together...
The song which introduced by my pretty lecturer...
Enjoy !!

Friday, 17 June 2011

~ Enjoyable Time ~


waaahhhh !!! seronoknye dpt jalan2....
it's a fun time you know....
after finished doing assignments + presentation + quiz n lectures.... 
(but i still hve 1 assignment that is not start yet... haha)
we went to KLCC n MASJID INDIA....
who is WE ???? 
there is ME, NISA, AZIE and ZILA...


first, we went to KLCC n search for KINOKUNIYA.....
for what ??
ofcoz to find a book... 
to be honest...
to find a novel...
haha....
and i really2 excited to find KASIH YANG SUCI novel...
at first.... i assumed that the novel is finished....
bcoz the tsunami of NORA ELENA drama tv...
but suddenly there is 2 girl around us coming and said....


Are u looking for this novel ???
 (smbil tunjukkan novel NORA ELENA kt tgn die)
we just nodded and they show us the place of the novel....
and luckily there still hve two novel left...
i picked one and my fren also do the same....


after that we watched movie...
KL GANGSTER...
so nice ok !!....
i really like their action...
and i really admirer AARON AZIZ !!!....
i like his body....
so tough....
his shoulder.... oh God...
wahhh... really2 like it...


then.... we went for food...
after that we went to MASJID INDIA....
buy for shawl.... n my fren looking for kain to make a BAJU KURUNG...
lastly we went back with the big of smile... haha



Wednesday, 15 June 2011

~ Blog Updated ~

Hyee.... 
today is my group presentation for KRITIKAN SENI TAMPAK subject...
at first... many feel that i feeled before the presentation...
excited... nervous... fun n many more...
i became a MC with my partner Arin...
and the rest became a PAINTER n CALLER...
our presentation is like WANITA HARI INI which is hve a special segment about painting...
so far i think...
our group do the best eventhough the audience not so many...
i'm very2 satisfied for what my group hve done...
thankz n weldone to my group members...

And today also is my last class for KRITIKAN SENI TAMPAK and PENULISAN KREATIF....
dis two subject is really2 interesting but i like PENULISAN KREATIF subject more....
it's bcoz how the way lectures gve their lectures especially PM DR MAWAR SHAFEI...
she is very2 sporting... 
know how to communicate with us n she use two way communication....
mke us feel very comfortable to gve our own opinion....
she also like to bring anything interesting in her teaching session...
like songs... video... her own story... her own experience and so on...
n today...
she bring CHOCOLATE CAKE from secret recipe just for us....
her students....
but actually in a sudden...
she also want to celebrate one of her student birthday...
but nevermind...
she is very2 kind person...
and I really admirer her...


mcm ni lah lebih kurang kek die....
hahaha... tipu jerr ~